Role médií v konfliktech : komparace vlivu médií na konflikty ve Vietnamu a ve Rwandě - Mlčková, Kateřina (2018)
Média mají velký vliv na publikum a na názor celé společnosti. Společenský názor pak může vytvářet vliv na politické představitele jednotlivých zemí. Skrz tento vliv může dojít až ke změně politických priorit a reálnému dopadu na změnu politiky zemí. V případě války ve Vietnamu se tak stalo a představitelé Spojených států amerických změnili přístup k zahraniční politice. V případě genocidy ve Rwandě se však nic takového nestalo. Pomocí zkoumání obou situací a komparace zvolených indikátorů lze analyzovat nutné podmínky pro reálný vliv mediálních sdělení na politiku jednotlivých zemí.