Profesní dráhy absolventů FM s červeným diplomem - Kubísková, Kristýna (2018)
Tato diplomová práce se zabývá profesními úspěchy absolventů FM VŠE. Skrze hlavní výzkumnou otázku jsem zjišťovala, jaký vztah existuje mezi úspěchem ve studiu u absolventů FM VŠE a jejich úspěchy v pracovní sféře. Za účelem tohoto zjištění byly v rámci výzkumného projektu stanoveny tři dílčí cíle, jimž jsem se v rámci výzkumného projektu věnovala. Prvním cílem bylo definovat názory respondentů na vzdělávání na FM VŠE, dalším cílem zjistit, jaké mají praktické zkušenosti a posledním cílem popsat jejich názory na provázanost úspěchu při studiu a v praxi. Sběr dat pro můj výzkum jsem realizovala metodou polostrukturovaných rozhovorů a skrze písemný dotazník. Shrnutí výsledků jednotlivých částí je uvedeno za každým dílčím cílem. V rámci diskuse byly formulovány další aspekty, které mohou ovlivňovat vývoj profesní kariéry a uvedena možná omezení mého výzkumu. V závěru jsou definovány zjištění mého výzkumu a stanoveny další možné vnější i vnitřní vlivy, které ovlivňují úspěch ve studiu i v profesní kariéře.