Profesní dráhy absolventů FM s červeným diplomem - Kubísková, Kristýna; Novotná, Eliška, 1944-; Lavička, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato diplomová práce se zabývá profesními úspěchy absolventů FM VŠE. Skrze hlavní výzkumnou otázku jsem zjišťovala, jaký vztah existuje mezi úspěchem ve studiu u absolventů FM VŠE a jejich úspěchy v pracovní sféře. Za účelem tohoto zjištění byly v rámci výzkumného projektu stanoveny tři dílčí cíle, jimž jsem se v rámci výzkumného projektu věnovala. Prvním cílem bylo definovat názory respondentů na vzdělávání na FM VŠE, dalším cílem zjistit, jaké mají praktické zkušenosti a posledním cílem popsat jejich názory na provázanost úspěchu při studiu a v praxi. Sběr dat pro můj výzkum jsem realizovala metodou polostrukturovaných rozhovorů a skrze písemný dotazník. Shrnutí výsledků jednotlivých částí je uvedeno za každým dílčím cílem. V rámci diskuse byly formulovány další aspekty, které mohou ovlivňovat vývoj profesní kariéry a uvedena možná omezení mého výzkumu. V závěru jsou definovány zjištění mého výzkumu a stanoveny další možné vnější i vnitřní vlivy, které ovlivňují úspěch ve studiu i v profesní kariéře.
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: trh práce; absolventi vysokých škol; rozvoj kariéry; školní úspěšnost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; labor market; college graduates; career development; school success; master's theses