Návrh modelového postupu nákupu firemních vozidel do malého podniku - Klimek, Petr (2018)
Diplomová práce se zabývá modelovým postupem výběru a nákupu automobilů do malého podniku. Cílem práce je vybrat rozhodovací kritéria pro nákup firemních vozidel do malého podniku a zpracovat návrh modelového postupu pro efektivní rozhodování manažera. Nejprve jsou definována teoretická východiska. V metodické části práce jsou diskutovány použité metody, omezující podmínky a etické aspekty. Následuje praktická část práce, kde jsou rozhodovací kritéria vybrána metodou taxonomie a tzv. stromu kritérií. Váha kritérií je stanovena metodou postupného rozvrhu vah. K hodnocení variant ústícím ve výběr nejvhodnějšího automobilu je využita metoda bazické varianty spadající do metod multikriteriálního rozhodování. Výsledkem je vyhodnocení optimálního dodavatele pro vybraný malý podnik. Celkově je v praktické části práce navrhnut modelový postup nákupu firemních vozidel, který je aplikován na příkladu fiktivního podniku.