Návrh modelového postupu nákupu firemních vozidel do malého podniku - Klimek, Petr; Hesková, Marie, 1948-; Foret, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práce se zabývá modelovým postupem výběru a nákupu automobilů do malého podniku. Cílem práce je vybrat rozhodovací kritéria pro nákup firemních vozidel do malého podniku a zpracovat návrh modelového postupu pro efektivní rozhodování manažera. Nejprve jsou definována teoretická východiska. V metodické části práce jsou diskutovány použité metody, omezující podmínky a etické aspekty. Následuje praktická část práce, kde jsou rozhodovací kritéria vybrána metodou taxonomie a tzv. stromu kritérií. Váha kritérií je stanovena metodou postupného rozvrhu vah. K hodnocení variant ústícím ve výběr nejvhodnějšího automobilu je využita metoda bazické varianty spadající do metod multikriteriálního rozhodování. Výsledkem je vyhodnocení optimálního dodavatele pro vybraný malý podnik. Celkově je v praktické části práce navrhnut modelový postup nákupu firemních vozidel, který je aplikován na příkladu fiktivního podniku.
Vedoucí práce: Marie Hesková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: nákup; služební vozidla; vícekriteriální rozhodování; optimalizace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; purchasing; company cars; multicriteria decision making; optimization; master's theses