Polsko : ekonomika a postavení na mezinárodním trhu cestovního ruchu - Rychlá, Barbora; Abrhám, Josef; Zdenková, Karolína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Hlavním cílem této diplomové práce je provést analýzu cestovního ruchu a ekonomiky Polska a zhodnotit jeho postavení na mezinárodním trhu cestovního ruchu, a to jak ve světovém kontextu, tak v kontextu regionu Evropy. Práce je rozdělena do šesti kapitol. První kapitola se zabývá teoretickými základy mezinárodního cestovního ruchu, druhá kapitola se věnuje ekonomicko-politické charakteristice Polska. Ve třetí kapitole jsou popsány předpoklady rozvoje cestovního ruchu v Polsku, následující kapitola poskytuje ucelený přehled o řízení turismu a současných výkonech polského cestovního ruchu. V páté kapitole je provedeno zhodnocení postavení Polska na mezinárodním trhu cestovního ruchu pomocí dat UNWTO a WEF, v poslední kapitole je prostřednictvím výsledků dotazníkového šetření zhodnoceno vnímání Polska jako destinace cestovního ruchu na českém trhu.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses