Strategie řízení zahraničních zastoupení II. stupně agentury CzechTourism - Kroutil, Marek (2018)
Cílem diplomové práce je analyzovat možnosti propagace destinace cestovního ruchu na významných zdrojových trzích České republiky formou zahraničních poboček za účelem podpory příjezdového cestovního ruchu. Důraz je kladen především na propagaci prostřednictvím soukromého subjektu – smluvního partnera, který má pro tyto účely statut zahraničního zastoupení tzv. II. stupně. Na základě analýzy a trendu způsobu realizace marketingového managementu hlavních konkurentů je dalším cílem práce tvorba systému řízení těchto zastoupení v podmínkách agentury CzechTourism při propagaci destinace na nových perspektivních zdrojových trzích. Vytvořené zásady činnosti zahraničních zastoupení II. stupně by poté měly sloužit jako výchozí podklad pro zpracování interních směrnic České centrály cestovního ruchu – CzechTourism jasně definujících tyto smluvní vztahy.