Leadership v projektovém managementu - Dvořáková, Lucie; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce pojednává o leadershipu v projektovém managementu. Práce má několik cílů, které jsou představeny nejen v teoretické části práce, ale i v její praktické části. Cílem práce je na základě provedeného výzkumu identifikovat problematické oblasti vedení týmů a prozkoumat, zda problematické oblasti souvisejí s typem metodiky použitým pro vedení týmu a navrhnout opatření pro řešení problematických oblastí. Dalším cílem práce je ověření, zda existují rozdíly v týmové práci projektových týmů a přístupů k vedení použitého typu metodik. První část práce je zaměřena na psychologii a management se zaměřením na fungování týmu a typologii osobnosti. V druhé části je charakterizována osobnost leadera a jeho odlišnosti od manažera, pojem leadership a jeho teorie a styly. V třetí části jsou vymezeny základní pojmy projektového řízení a popsány tradiční a agilní metodiky řízení projektů. Praktická část se věnuje provedení a vyhodnocení průzkumu současného stavu projektového řízení a fungování týmu z dvou pohledů, projektových manažerů a členů projektového týmu. Na základě provedeného šetření jsou identifikovány problémy, které jsou následně řešeny a jsou podkladem pro identifikaci projektového manažera v pozici leadera a týmové práce na projektech řízených tradičními a agilními projektovými metodikami.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses