Úpadek právnické osoby a způsoby jeho řešení - Švejda, Jakub; Hejda, Jan, 1955-; Hadraba, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním způsobu řešení úpadků právnických osob. Cílem práce je popsat a porovnat rozdíly mezi konkursem a reorganizací. K porovnání ukazatelů počtu řízení, průměrné doby trvání řízení a průměrné míry uspokojení pohledávek věřitelů je prováděn kvantitativní výzkum. Rozdíly mezi konkursem a reorganizací jsou zjišťovány pomocí SWOT analýzy obou procesů a analýzou postavení dlužníka, zajištěného a nezajištěného věřitele. Součástí práce je analýza způsobu řešení úpadku právnických osob ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska a srovnání celkového přístupu řešení úpadku v Čechách. Práce obsahuje úvahy de lege ferenda, které by vedly ke zvýšení účinnosti obou typů řízení.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: právnické osoby; úpadek podniku; konkurz a vyrovnání; organizační změna; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; juristic persons; business failures; bankruptcy and composition; organizational change; bachelor's theses