Letecký průmysl v Evropě se zaměřením na aktivity Bell Helicopter - Bezpalec, Marek (2018)
Letecký, a zejména vrtulníkový, průmysl je předmětem zkoumání bakalářské práce. Hlavní důraz je kladen na poprodejní aktivity a řízení vztahů se zákazníky. Velká část prací se věnuje tématu letecké dopravy. Tato práce je jedinečná svým zaměřením na výrobní prostředí a také aplikací zkušenosti, kterou autor získal během působení v komerčním oddělení jednoho z nejvýznamnějších subjektů na trhu. V první části je problematika obecně uvedena. Teoretické poznatky jsou dále uplatněny v dalších kapitolách. Analytická část se zabývá evropským trhem s přesahem do globálních souvislostí. Rozebírány jsou zejména výrobní trendy, tržní situace a subjekty. Dále analytická a praktická část obsahuje vypracovanou případovou studii významného hráče na trhu – společnosti Bell Helicopter. Ta se v úvodu věnuje struktuře a činnosti firmy. Hlavní části je poté dokument zaměřený na zhodnocení a revizi obchodní strategie. Tento dokument může sloužit k podpoře komerčních oddělení společnosti Bell Helicopter nebo dalším subjektům zainteresovaným v odvětví.