Postavení Ruska na mezinárodním trhu ropy - Kinzyabaev, Ruslan; Sato, Alexej, 1952-; Halík, Jaroslav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Práce analyzuje význam ropy v mezinárodním obchodu a definuje světový trh ropy. Hlavním cílem této práce je prokázat, že těžba ropy je rozhodujícím faktorem ekonomiky Ruské federace a pomoci analýzy současného ruského trhu s ropou zjistit, do jaké míry je ekonomika Ruské Federace závislá na vývoji cen ropy na světových trzích. V práci jsou popsané obecné informace tykající se ropy, současný mezinárodní obchod s ropou a dnešní situace v sektoru ruského ropného průmyslu. Důležitým bodem bude popsání aktuálních trendů v ruském obchodu a těžbě ropy. Hlavní přínos práce spočívá v analýze současného rozvoje ruského ropného průmyslu a perspektiv jak vnějšího, tak i vnitřního směru obchodu Ruska s ropou.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses