Analýza obchodnej vybavenosti a nákupného chovania zákazníkov Nitry - Blahovská, Jana (2018)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analýzou obchodnej vybavenosti mesta Nitra a nákupným chovaním jej obyvateľov. Práca sa zameriava na oblasť potravín. Cieľom práce je na základe odpovedí respondentov na dotazníkový prieskum vyselektovať typického zákazníka Nitry a jeho hlavnú predajňu potravín. Prvá kapitola práce popisuje charakteristiku Nitrianskeho kraja a mesta Nitra zo socioekonomického, geografického a historického hľadiska. Druhá časť sa zaoberá obchodnou vybavenosťou mesta Nitra a nákupnými možnosťami jeho obyvateľov a a popisuje konkurenciu kamenných obchodov tvorenú online obchodmi s potravinami. Posledná a zároveň kľúčová časť práce analyzuje nákupné chovanie respondentov. V tejto časti sú vyhodnotené, graficky zobrazené a spracované jednotlivé otázky dotazníkového prieskumu.