Hledání nových cest ve společnosti Siemens - Rušínová, Karolína (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá aktuálními tématy, kterými jsou společenská odpovědnost firem a udržitelný rozvoj. Práce si klade za cíl zjistit, jak jsou veřejností tyto pojmy vnímány a jestli je pro ně podpora CSR aktivit u firem důležitá. Záměrem je hodnocení projektu Restart@Siemens a navržení nových oblastí CSR strategie. Teoretická část se skládá ze 2 kapitol, které se týkají uvedení do problematiky CSR, etiky a komunikace CSR. V rámci praktické části je představena firma Siemens, s.r.o. a její CSR strategie. Tato část se věnuje také detailnějšímu zpracování a popsání programu Restart@Siemens. Tento projekt se zaměřuje na pomoc zaměstnávání lidí bez domova.