Možnosti usporiadania právnych vzťahov v nadväznosti na Brexit - Ďurišová, Miroslava (2018)
Táto bakalárska práca sa zaoberá právnym rámcom vystúpenia členského štátu z EÚ v nadväznosti na Brexit. Ďalej sa venuje alternatívnym budúcim právnym vzťahom medzi EÚ-27 a Spojeným kráľovstvom Veľkej Británie a Severného Írska na už existujúcich modeloch medzi EÚ a nečlenskými štátmi EÚ (WTO, EHP, bilaterálne zmluvy, DCFTA). Taktiež približuje pravdepodobné dopady Brexitu na úpravu práva duševného vlastníctva, konkrétne na právo patentové, autorské a právo ochranných známok a zároveň sa snaží načrtnúť ich možné riešenia.