Možnosti usporiadania právnych vzťahov v nadväznosti na Brexit - Ďurišová, Miroslava; Grmelová, Nicole, 1975-; Spisarová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Táto bakalárska práca sa zaoberá právnym rámcom vystúpenia členského štátu z EÚ v nadväznosti na Brexit. Ďalej sa venuje alternatívnym budúcim právnym vzťahom medzi EÚ-27 a Spojeným kráľovstvom Veľkej Británie a Severného Írska na už existujúcich modeloch medzi EÚ a nečlenskými štátmi EÚ (WTO, EHP, bilaterálne zmluvy, DCFTA). Taktiež približuje pravdepodobné dopady Brexitu na úpravu práva duševného vlastníctva, konkrétne na právo patentové, autorské a právo ochranných známok a zároveň sa snaží načrtnúť ich možné riešenia.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses