Ochrana spotřebitele v potravinovém právu EU - Zemenová, Tereza (2018)
Diplomová práce se zabývá ochranou spotřebitele v potravinovém právu Evropské unie. Cílem práce je poskytnout ucelený pohled na institut ochrany spotřebitele, a to především s důrazem na jeho praktický dopad. Pozornost je věnována vymezení souvisejících primárních a sekundárních pramenů, institucionálnímu zajištění a analýze rizika s důrazem na systém rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF). Praktická část je zaměřena na analýzu fungování systému RASFF a rozbor významných rozsudků Soudního dvora Evropské unie v oblasti potravinového práva.