Ochrana spotřebitele v potravinovém právu EU - Zemenová, Tereza; Grmelová, Nicole, 1975-; Hubková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá ochranou spotřebitele v potravinovém právu Evropské unie. Cílem práce je poskytnout ucelený pohled na institut ochrany spotřebitele, a to především s důrazem na jeho praktický dopad. Pozornost je věnována vymezení souvisejících primárních a sekundárních pramenů, institucionálnímu zajištění a analýze rizika s důrazem na systém rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF). Praktická část je zaměřena na analýzu fungování systému RASFF a rozbor významných rozsudků Soudního dvora Evropské unie v oblasti potravinového práva.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses