Faktory ovlivňující korupci v České republice - Urban, Michal (2018)
Tato diplomová práce se věnuje problematice korupce se zvláštním zaměřením na veřejný sektor. Je zde definován samotný pojem korupce, jsou popsána její stádia, faktory napomáhající jejímu vzniku a rozšiřování, způsoby měření, dopady a oblasti výskytu a možné způsoby prevence. Pomocí korelační a regresní analýzy jsou dále zkoumány vztahy vývoje míry korupce a vybraných hospodářských ukazatelů v České republice za poslední dvě desetiletí, a jejich důsledky.