Faktory ovlivňující korupci v České republice - Urban, Michal; Vymětal, Petr; Kučera, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato diplomová práce se věnuje problematice korupce se zvláštním zaměřením na veřejný sektor. Je zde definován samotný pojem korupce, jsou popsána její stádia, faktory napomáhající jejímu vzniku a rozšiřování, způsoby měření, dopady a oblasti výskytu a možné způsoby prevence. Pomocí korelační a regresní analýzy jsou dále zkoumány vztahy vývoje míry korupce a vybraných hospodářských ukazatelů v České republice za poslední dvě desetiletí, a jejich důsledky.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses