Řešení zpětných toků v dodavatelském řetězci - Kulhavá, Eva (2018)
Cílem této práce je zmapování zpětných toků a procesů reverzní logistiky. V první kapitole jsou definovány stěžejní pojmy pro tuto práci a souvislosti mezi nimi. Druhá kapitola je věnována stoupající důležitosti zpětných toků, dále jsou v rámci kapitoly popsány prvky zpětných toků a procesy reverzní logistiky. Třetí kapitola pojednává o trendech reverzní logistiky, jejichž cílem je zvýšení úrovně poskytovaného zákaznického servisu. To je demonstrováno na příkladech prodejce spotřební elektroniky. Poslední kapitola se věnuje možnostem, jak minimalizovat ztráty, které zpětné toky nabízí a jak pomocí reverzní logistiky lze generovat dodatečné příjmy.