Komparace veřejné a kulturní diplomacie Albánie a Kosova - Bojovič, Lola; Peterková, Jana, 1971-; Najmanová, Karolína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato diplomová práce se zabývá veřejnou a kulturní diplomacií Albánie a Kosova. Jejím cílem je analýza tří vybraných dimenzí veřejné a kulturní diplomacie. Mezi tyto tři dimenze patří: 1) Strategie a cíle; 2) Nástroje; 3) Aktéři. Dimenze jsou následně komparovány. Účelem komparace je zjistit, zdali se přístup Albánie a Kosova podobá, nebo naopak liší. Pro přehlednější zhodnocení přístupu Albánie a Kosova k veřejné a kulturní diplomacii je vytvořena SWOT analýza, která je stručně okomentována. Práce je rozdělená do pěti kapitol, přičemž první dvě z nich představují teoretický rámec a definují veřejnou a kulturní diplomacii. Třetí a čtvrtá kapitola tvoří hlavní část práce, kterou je analýza tří jmenovaných dimenzí pro obě země. V rámci páté kapitoly jsou oba státy komparovány a je zhodnocen jejich přístup k veřejné a kulturní diplomacii.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses