Příčiny a důsledky využívání přírodního kapitálu v brazilské ekonomice : případ Amazonie - Mareček, Jan (2018)
Cílem této práce je zjistit důležitost přírodního kapitálu v brazilské ekonomice, definovat tento pojem, jeho měřitelnost a jeho spojitosti s ostatními odvětvími ekonomického subjektu, jako např. zemědělství, společnost, ekonomická situace atd. a s tím spojené příčiny a důsledky (ne)udržitelného využívání přírodního kapitálu v oblasti Amazonie.