Úloha ropy v ekonomice Kazachstánu - Syrova, Natalya (2018)
Předmětem bakalářské práce je analýza role ropy v ekonomice Kazachstánu, který je ze všech zemí Střední Asie nejbohatším co do zásob nerostných surovin. Bakalářská práce se věnuje detailnímu popisu ropného průmyslu Republiky Kazachstán a jeho vlivu na hospodářství země. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zaměřuje na historicko-geografické a ekonomické charakteristiky země. Druhá kapitola obsahuje popis historického vývoje ropného sektoru Kazachstánu, současné postavení republiky na trhu s ropou a analýzu vlivu těžby ropy na hospodářství státu. Třetí kapitola se zabývá popisem strategie „Kazachstán – 2050“ a zkoumáním prioritních oblastí a směru rozvoje nové konkurenceschopné ekonomiky státu.