Kvantitativní uvolňování ECB a jeho specifika ve světovém srovnání - Pechová, Kateřina; Bič, Josef; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá programem kvantitativního uvolňování v eurozóně. Kvantitativní uvolňování ECB je komparováno s programy QE dalších centrálních bank v USA, Velké Británii a v Japonsku a na základě zkušeností z těchto zemí jsou vyvozeny možné dopady na ekonomiku eurozóny. V úvodu práce jsou popsány transmisní mechanismy kvantitativního uvolňování, dále je věnován prostor průběhu QE v jednotlivých zemích a analýze dopadů na vybrané makroekonomické ukazatele. Získané poznatky jsou porovnány s průběhem a krátkodobými dopady QE v eurozóně. V závěru práce jsou popsány potenciální rizika dlouhodobě udržované uvolněné monetární politiky.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses