Vývoj elektronického sportu a jeho vliv na marketingovou komunikaci - Šišmiš, Ondřej; Sigmund, Tomáš; Slabý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Hlavním cílem této diplomové práce je seznámit čtenáře s významem elektronického sportu, jeho vývojem a využitím v marketingové komunikaci. Na začátku definuji progaming a historii počítačových her. Dále se zaměřím na charakteristiku herních organizací a profesionálních hráčů. Představím také nejhranější eSport tituly současnosti a vysvětlím jejich herní principy. Vzhledem k aktuálnosti tématu provedu porovnání progamingu s tradičními sportovními disciplínami a přiblížím význam médií a herních komunit. Kapitola o využití eSportu v marketingové komunikaci je zaměřena na identifikaci činností, které organizace využívají v rámci propagace. V poslední části se zaměřím na analýzu vývoje elektronického sportu a jeho možné směřování do budoucnosti.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses