Fúze hotelových sítí Marriott a Starwood - Chocholoušová, Kateřina; Jenčková, Jiřina; Burda, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato diplomová práce řeší fúzi hotelových řetězců Marriott International a Starwood Hotels and Resorts a její důsledky. Cílem této práce je představit čtenáři největší hotelovou síť Marriott a dále jednu z bývalých největších hotelových sítí na světě Starwood. Dále také objasnit průběh a výsledek fúze. Autorka se zaměřila na dopady fúze na Marriott, Starwood, zaměstnance a klienty.Data byla zpracována pomocí analýzy průběhu fúze, interview vysoce postavených manažerů a dotazování zaměstnanců. V diplomové práci se podařilo vyhodnotit pozitivní dopady na Marriott a Starwood prostřednictvím porovnání ukazatele RevPAR, vyplacených dividend akcionářům a ročních reportů společnosti Marriott. Dopady na zaměstnance byly vyhodnoceny na základě zkušeností autorky, nasbírané při práci pro hotelový řetězec Marriott a dotazování ostatních zaměstnanců. Dopady na klienty byly analyzovány zkoumáním změn týkající se věrnostního programu. Přínosem diplomové práce je důkaz pozitivních dopadů fúze na Marriott, Starwood, zaměstnance i klienty.
Vedoucí práce: Jiřina Jenčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses