Navrhněte počítačovou hru pro vstupní kurzy programování - Sedláček, David (2018)
Praktické ukázky ve cvičeních mají znatelný dopad na efektivitu výuky objektově oriento-vaného programování. Některé přístupy k výuce mohou studentům učení znesnadnit. Dob-rým příkladem jsou případy cvičení, ve kterých se studenti příliš zabývají samotným kódo-váním. Dobře navržený přístup k výuce metodikou Architecture-first může zvýšit efektivitu učení a poskytnout větší přidanou hodnotu kurzem.Práce zkoumá účinky různých přístupů návrhu cvičení a celých kurzů a navrhuje příklad výuky na základě postupně vylepšovaného projektu pro studeny vstupních kurzů progra-mování s důrazem na návrhové vzory. Je třeba věnovat pozornost nejen přístupu k výuce ale také výukovým metodám, kontextu kurzu a jeho plánu.Práce navrhuje přístup k výuce programování vstupních kurzů se snahou vyhnout se zá-kladním prvkům kódování a namísto toho nejprve představit řešení skrze ověřené návrhové vzory. Důležitost výuky návrhových vzorů spočívá v nastavení dobrých zásad pro budoucí softwarové inženýry a vývojáře.Další výzkum na toto téma by se měl zaměřit na iterativní zlepšování návrhu cvičení na základě vyhodnocování kurzů a na zhodnocení stěžejních pedagogických vzorů, které by měly být v lekcích použity.