GDPR a jeho dopady do BI dátového skladu - Ligus, Slavomír (2018)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou, ktorú so sebou prináša vyhláška GDPR, upravujúca ochranu osobných údajov v informačnom systéme organizácie; v tomto prípade cieli na banku. Analyzuje jej dopad na dátový sklad, a navrhuje postupy a procesy úpravy dát tak, aby zodpovedali vyhláške GDPR. Cieľom práce je zmapovanie základných požiadaviek, ktoré z vyhlášky GDPR vyplývajú, popísať ich dopad na informačný systém a na ich základe je navrhnutý proces anonymizácie dát tak, aby na jednej strane vyhovoval týmto požiadavkám a na druhej strane zachoval hodnotu dát a účel, za ktorým sú v dátovom sklade uložené a spracovávané. Aby boli tieto ciele splnené, je práca rozdelená do jednotlivých kapitol tak, aby na seba logicky nadväzovali a vytvárali krok po kroku modelové riešenie pre postup anonymizácie dát v dátovom sklade banky. Tu je veľmi dôležité, aby pri návrhu anonymizačného procesu boli veľmi dôsledne posúdené spôsoby, ktoré sa pre anonymizovanie dát vyberú tak, aby dáta nestratili svoju hodnotu pre firmu.