Analýza nástrojů pro práci s Big Daty - Ngo Anh, Tuan (2018)
Tato diplomová práce se zabývá fenoménem nestrukturovaných dat (Big Data), a to nejprve z hlediska jeho aspektů, současného stavu i výhledu do budoucna. Dále nabízí přehled nástrojů pro analýzu nestrukturovaných dat a podrobnější popis jejich platformy Apache Hadoop. Dále je zde provedena podrobnější analýza jednotlivých vybraných nástrojů a jejich hodnocení na základě kritérií, modelového příkladu a metody TOPSIS.