Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců v prostředí Magistrátu hlavního města Prahy - mentoring a koučink - Coufalová, Klára (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou vzdělávání a rozvoje zaměstnanců Magistrátu hlavního města Prahy, kde se podrobněji věnuje mentoringovému programu a internímukoučinku. Cílem práce je zhodnotit efektivitu vybraných metod (mentoring, koučink) a jejich významnost na úrovni vzdělávacího a rozvojového systému úřadu. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy týkající se systematického vzdělávání a rozvoje zaměstnanců, mentoringu a koučinku. Praktická část představuje Magistrát hlavního města Prahy a organizaci vzdělávání a rozvoje v prostředí úřadu. Následně je provedena analýza mentoringového programu a interního koučinku za využití interních dat a dokumentů a rovněž na základě dotazníkového šetření mezi zaměstnanci úřadu a hloubkových rozhovorů s garanty programů. Získané informace jsou interpretovány ve vlastní závěry a doporučení navrhující možná řešení podněcující budoucí pozitivní vývoj těchto programů.