Komparace spokojenosti a angažovanosti zaměstnanců ve státním a soukromém sektoru - Klemmová, Magdaléna (2018)
Diplomová práce se zabývá motivací, angažovaností a spokojeností zaměstnanců v obou sektorech smíšené ekonomiky, tedy státním i soukromém, kdy hlavním cílem diplomové práce je porovnat spokojenost a angažovanost pracovníků v těchto dvou sférách. Diplomová práce je rozdělena na dvě částí - teoretickou a praktickou. Teoretická část se skládá ze čtyř kapitol. První z nich se věnuje motivaci, motivačním teoriím i novodobým přístupům. Druhá kapitola je zaměřena na angažovanost a oddanost zaměstnanců a třetí kapitola se věnuje spokojenosti pracovníků a faktorům mající na ni vliv. Poslední část teorie zkoumá rozdíly mezi státním a soukromým sektorem, konkrétně se zaměřením na odměňování a benefity. Praktická část diplomové práce pojednává o výzkumném šetření formou dotazníkové metody, kdy jsou stanoveny a následně vyhodnoceny jak hypotézy, tak všechny otázky dotazníkového šetření.