Pacifikační programy ve favelách Rio de Janeira - Šplíchalová, Zuzana; Havlová, Radka, 1975-; Machoň, Miloslav, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá pacifikačními programy ve favelách Rio de Janeira. Věnuje se problematice kriminality a násilí, respektive opatřením, která se proti kriminalitě a násilí uplatňovala. Podrobnější analýze podléhá Policejní pacifikační program „UPP“ (Unidade de Polícia Pacificadora). Cílem práce je zhodnotit dopad Policejního pacifikačního programu UPP na bezpečnostní situaci ve favelách Rio de Janeira. Bezpečností situace je hodnocena pomocí analýzy indikátorů kriminality a násilí a syntézy průzkumů vnímání. Mezi závěry práce patří, že Pacifikační program UPP byl úspěšný v redukci násilí, které vede k úmrtí oběti, s tím související redukci ozbrojených konfliktů v ulicích a moci kriminálních skupin. Vedlejší dopad programu je zlepšení vnímání policie obyvateli pacifikovaných favel.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses