Obchodní a kulturní specifika Mexika - Paulová, Michaela; Müllerová, Františka, 1948-; Daza Aramayo, Lourdes Gabriela, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá kulturními a obchodními specifiky Mexika. Hlavním cílem práce je vyzdvihnout možné dopady kulturních specifik na obchodní jednání v Mexiku. První kapitola se zabývá obecnými informacemi o Mexiku a všeobecnou charakteristikou země, konkrétně geografií, demografií, historickým vývojem, vnitřní a zahraniční politikou. Analyzuji zde základní makroekonomické ukazatele a jednotlivé hospodářské sektory. Dále se zaměřuji na zahraniční obchod Mexika. Ve druhé kapitole se zabývám mexickou kulturou, jejími specifiky a blíže pojednávám o kulturních dimenzí podle Geerta Hofstedeho. Třetí kapitola je věnována obchodnímu jednání a etiketě. Součástí kapitoly jsou i doporučení pro obchodníky, kteří by chtěli začít v Mexiku obchodovat. Ve čtvrté kapitole blíže specifikuji česko-mexické obchodní vztahy, jejich vývoj i současnou obchodní bilanci mezi zeměmi. Součástí kapitoly je také praktická část práce, která zahrnuje dotazníkového šetření, kterého se zúčastnili zástupci společností, mající zkušenosti s mexickým obchodním partnerem.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses