Strukturální fondy EU a jejich využití v cestovním ruchu a regionálním rozvoji ČR - Pekařová, Michaela; Abrhám, Josef; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalářská práce se zabývá čerpáním evropských strukturálních i investičních fondů v programovém období 2007-2013 se zaměřením na cestovní ruch a regionální rozvoj v Libereckém kraji. Hlavním cílem je popis a zhodnocení čerpání fondů především z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. První část práce představuje regionální politiku EU, jednotlivé fondy EU a Regionální operační program Severovýchod. Druhá část se zaměřuje na konkrétní projekty Libereckého kraje, které byly realizovány v prioritních osách cestovní ruch a rozvoj městských a venkovských oblastí a na strukturu čerpání financí. Bylo zjištěno, že všechny prioritní osy byly naplněny bez závažných problémů a je tak možné celý ROP Severovýchod hodnotit jako velice úspěšný.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses