Udržitelný rozvoj cestovního ruchu a jeho uplatňování v destinaci Nový Zéland - Rotková, Petra (2018)
Diplomová práce se věnuje konceptu udržitelného rozvoje cestovního ruchu a jeho uplatňování v destinaci Nový Zéland. Cílem práce je analýza současného stavu udržitelného rozvoje cestovního ruchu v této destinaci a posouzení perspektiv jeho dalšího vývoje. Významnou část práce představuje dotazníkové šetření, které analyzuje a hodnotí povědomí jednotlivých aktérů cestovního ruchu o tomto konceptu a zjišťuje konkrétní aktivity, kterými k udržitelnosti přispívají.