Podpora konkurenceschopnosti v České republice - Holubová, Iva; Procházková Iliniţchi, Cristina; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce zkoumá problematiku konkurenceschopnosti. Cílem práce je analýza a zhodnocení aktuální podpory konkurenceschopnosti v Ćeské republice ze strany vlády a státních institucí. V teoretické části je rozebírána definice konkurenceschopnosti, metodologie jejího měření na národní úrovni. Dále jsou rozebírány žebříčky konkurenceschopnosti sestavované Světovým ekonomickým fórem a skupinou Světové banky a v rámci nich postavení České republiky, silné a slabé stránky konkurenceschopnosti ČR. Praktická část je věnována Strategii konkurenceschopnosti ČR pro období 2012-2020, kterou vydalo Ministerstvo průmyslu a obchodu v roce 2011. Strategie stanovuje konkrétních 43 projektových karet pro jednotlivých 9 pilířů konkurenceschopnosti podle Světového ekonomického fóra. V práci je obsažena detailní analýza plnění jednotlivých projektů.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses