Strategie rozšíření činnosti společnosti EYELEVEL v asijsko-pacifickém a severoamerickém regionu - Besarab, Olena (2018)
Diplomová práce analyzuje příležitosti pro rozšíření spolupráce společnosti EYELEVEL a VF Corporation na severoamerickém a asijsko-pacifickém regionu a navrhuje způsob zahájení tohoto rozvoje. Použitými výzkumnými metodami jsou analýza, komparace a osobní konzultace s pracovníky společnosti. V první kapitole práce je představena teoretická a praktická charakteristika společnosti EYELEVEL a je zde vymezené její působení. Druhá kapitola se věnuje analýze zákazníka – VF Corporation. Třetí kapitola podrobně zkoumá odvětví módního průmyslu a retailu s cílem odhalení potenciálu a hrozeb. Čtvrtá kapitola obsahuje analýzu a hodnocení makroprostředí trhů ve vymezených regionech. Pátá kapitola shrnuje poznatky získané provedenými výzkumnými metodami formou SWOT analýzy. Šestá kapitola je věnována návrhu zahájení rozšíření spolupráce EYELEVEL a VF Corporation.