Fenomén sdílené ekonomiky se zaměřením na USA a ČR - Lorenc, David (2018)
Diplomová práce je zaměřena na fenomén sdílené ekonomiky, který se šíří zejména v posledních letech. Tento fenomén analyzuje z pohledu situace v USA a České republice. Zaměřuje se specificky na vymezení základních pojmů sdílené ekonomiky a její definici, formování premis na kterých sdílená ekonomika stojí a komplexní analýzu současného ekonomického a tržního stavu na základě praktického ověření.