Analýza finanční výkonnosti TOPTHERM, s.r.o. - Zemanová, Monika; Pevná, Jana; Šeda, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Hlavním cílem diplomové práce je zhodnotit finanční situaci TOPTHERM, s.r.o. v letech 2012 až 2016 pomocí tradičních a moderních metod měření finanční výkonnosti. Dílčím cílem diplomové práce je provedení komparace analyzovaného podnikatelského subjektu s odvětvím na základě dat Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky a její zaznamenání pomocí Spider analýzy. Problematika potřebných metod finanční analýz vychází z teoretických poznatků, které jsou následně aplikovány na analyzovaný podnikatelský subjekt. Na závěr jsou shrnuty nejdůležitější výsledky a poznatky a navržena případná opatření vedoucí ke zlepšení finanční situace TOPTHERM, s.r.o.
Vedoucí práce: Jana Pevná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: výkonnost podniku; finanční analýza; ekonomická přidaná hodnota; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; industrial productivity; financial analysis; economic value added; master's theses