Nabídka cestovních kanceláří ve vztahu k vybranému teritoriu - Kukáková, Jana (2018)
Cílem diplomové práce je nejdříve důkladně analyzovat vybrané teritorium a následně nabídku cestovních kanceláří, které organizují zájezdy do vybrané destinace. Autorka v tomto případě zvolila destinaci Kanárské ostrovy. První část práce je zaměřena na vymezení základních pojmů, kterými jsou cestovní kancelář, nabídka cestovní kanceláře, destinace a zájezd. Druhá část se zabývá analýzou zvolené destinace z hlediska cestovního ruchu. Poté následuje samotná analýza a srovnání nabídky vybraných cestovních kanceláří působících na trhu České republiky. V závěru je provedeno vyhodnocení analýzy a shrnutí hlavních poznatků.