Analýza vánočních reklam z hlediska využití emocionálních apelů - Hrušková, Michaela; Gunina, Daria; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato práce se zabývá problematikou emocionálních apelů ve vánočních reklamách. Cílem této práce je analýza využití emocionálních apelů ve vánočních reklamách a analýza vnímání těchto reklam vybraným spotřebitelským segmentem, kterým jsou v tomto výzkumu studenti vysokých škol. Teoretická část práce se zabývá důvody pro tvorbu vánočních reklam a jejich zacílením. Literární rešerše dále diskutuje jednotlivé emocionální apely (humor, erotika, vřelost a strach) a jejich použití v reklamách. Metodická část práce se věnuje použitým metodám – eye tracking a polostrukturované hloubkové rozhovory. V praktické části práce jsou zhodnoceny a interpretovány výsledky pomocí fixačních map, heat map a získaných poznatků z rozhovorů.
Vedoucí práce: Daria Gunina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: reklama a propagace; lidské chování; emoce; vysokoškolští studenti; televizní reklama; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; advertising; human behavior; emotions; college students; television advertising; bachelor's theses