Obchod so solárnymi panelmi medzi Áziou a EÚ - Šoltés, Adam (2018)
Táto diplomová práca sa zaoberá témou medzinárodného obchodu so solárnymi (fotovoltickými) panelmi medzi Áziou a Európskou Úniou. Cieľom práce je zhodnotenie potreby reštriktívnych opatrení, ktoré Európska komisia uvalila na dovoz fotovoltických panelov vyrobených v Číne z dôvodu dumpingového správania čínskych výrobcov. Prvá časť práce sa venuje všeobecnej charakteristike fotovoltického panelu a fotovoltickej elektrárne. Druhá kapitola obsahuje podrobné vysvetlenie reštriktívnych opatrení prijatých EK. Tretia kapitola zahŕňa porovnanie cenového vývoja panelov z rôznych oblastí, rovnako ako predikciu ďalšieho vývoja európskeho trhu s fotovoltikou.