Obchod so solárnymi panelmi medzi Áziou a EÚ - Šoltés, Adam; Bolotov, Ilya; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Táto diplomová práca sa zaoberá témou medzinárodného obchodu so solárnymi (fotovoltickými) panelmi medzi Áziou a Európskou Úniou. Cieľom práce je zhodnotenie potreby reštriktívnych opatrení, ktoré Európska komisia uvalila na dovoz fotovoltických panelov vyrobených v Číne z dôvodu dumpingového správania čínskych výrobcov. Prvá časť práce sa venuje všeobecnej charakteristike fotovoltického panelu a fotovoltickej elektrárne. Druhá kapitola obsahuje podrobné vysvetlenie reštriktívnych opatrení prijatých EK. Tretia kapitola zahŕňa porovnanie cenového vývoja panelov z rôznych oblastí, rovnako ako predikciu ďalšieho vývoja európskeho trhu s fotovoltikou.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses