Kulturní specifika Asie - Veselá, Eliška; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vojtíšek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce obsahuje obecný přehled vyskytujících se kultur v celé Asii a jejich společné a rozdílné znaky. Hlavním cílem práce je utvoření komplexního pohledu na asijskou kulturu a nalezení společných znaků pro definované skupiny států. V první části práce se zabývám teorií, kterou je nezbytné znát pro její rozlišení. Definuji zde typy komunikace, dimenze Geerta Hofstede, Fonse Trompenaarse a Edwarda T. Halla.V praktické části práce se zabývám přímo Asií, její historií, geografií, demografií a dalšími nezbytnými tématy,které mají dopad na formování kultury. Dále zde aplikuji dimenze Geerta Hofstedeho na jednotlivé země a zabývám se obchodní kulturou v Asii. V empirické části analyzuji výsledky svého výzkumu, který byl prováděn strukturovaným rozhovorem s osobami žijícími v Asii, pocházejícími z Asie nebo s osobami nepocházejícími z Asie, které se s lidmi z Asie dostávají často do kontaktu.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses