Výzvy a úspěchy multikulturalismu : Aplikace politických teorií na prostředí nadnárodní korporace - Kneblová, Alena; Doležal, Tomáš; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá aplikací multikulturní politiky na prostředí nadnárodní korporace s cílem zjistit, zda je možné aplikovat Kymlickův model liberálního multikulturalismu i na jiné než státní prostředí. První kapitola definuje pojmy, které jsou pro práci stěžejní, přibližuje historický vývoj různých směrů multikulturalismu a jeho představitele a blíže se zaměřuje na myšlenky liberálního multikulturalisty Willa Kymlicky. Druhá kapitola analyzuje aktivity a kroky společnosti L´Oréal v oblasti multikulturní politiky. Poslední kapitola je věnovaná kvalitativnímu výzkumu, který byl uskutečněn prostřednictvím hloubkových rozhovorů se zaměstnanci společnosti L´Oréal, jejichž pomocí se autorka práce snaží potvrdit či vyvrátit stanovené hypotézy. Diplomová práce využívá metod analýzy, pozorování, deskripce, rozhovoru a komparace. Práce čerpá z tištěných a elektronických zdrojů, vychází také z interních dokumentů a materiálů sledované společnosti.
Vedoucí práce: Tomáš Doležal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses