Realtime reporting v prostředí retailového skladu - Fessl, Adam; Svátek, Vojtěch, 1967 prosinec 1.-; Chudán, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Nutnou podmínkou pro řízení maloobchodního prodeje jsou informace o aktuálním provozu na skladě, respektive o vývoji v dílčích fázích procesu zpracování prodávaného zboží. Požadavek na aktuální data, která jsou nezbytná pro schopnost řídících zaměstnanců se správ-ně rozhodovat, je možné saturovat monitoringem jednotlivých produkčních oblastí doplněným reportingem obsahujícím ucelený přehled o současném vývoji. V rámci této práce je dokumentován vývoj dashboardů reagující na výše uvedenou potřebu. Proces implementace dashboardů koresponduje s postupy uvedenými metodologií CRISP-DM a především vyhovuje best practices pro konstrukci dashboardů, jejichž ucelený pře-hled je v této práci k dispozici. Práce se také věnuje výběru nejvhodnějšího řešení splňující-ho požadavky retailového skladu. Realtime reporting, který je výsledkem celého projektu, je realizován v BI nástroji Tableau doplněným o vlastní komponenty zajištující automatickou obnovu dat a možnost paralelní-ho přístup k dashboardům bez zatížení Tableau serveru.
Vedoucí práce: Vojtěch Svátek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses