Zájmové skupiny v mezinárodněpolitickém prostředí z hlediska konstruktivismu - Lotková, Lucie (2018)
Diplomová práce mapuje konstrukci a vývoj diskurzu palmového oleje z hlediska zájmových skupin. Práce vychází z premisy, že kauza palmového oleje v českých médiích je vykonstruovaná novináři. Struktura práce je deduktivní, odvíjí se od obecnějších poznatků ke konkrétnějším, jak je postupně téma zužováno a konkretizováno. V závěru práce jsou výsledky výzkumu aplikovány na teoretické předpoklady uvedené v první části, čímž vzniká rámec ohraničující celé téma, přičemž poukazuje na vzájemnou propojenost mezinárodního prostředí a komerční komunikace.