Smlouvy v projektovém řízení - Fabíková, Anna (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou smluv v projektovém řízení v IT. Cílem práce je analyzovat současnou úpravu smluv, které jsou v projektovém řízení používány, a vyhodnotit, zda je současná česká právní úprava smluv dostačující, případně navrhnout vhodnější řešení. Autorka si stanovila hypotézu, že současná právní úprava je nedostatečná. V práci je použita metoda analýzy, deskripce a komparace. V práci je také srovnáno několik projektových metodik, včetně jedné agilní. Autorčina hypotéza se potvrdila v případě agilních projektů. Český zákonodárce zatím nedokáže na tyto flexibilní projektové postupy reagovat, a proto autorka navrhla vlastní smluvní úpravu takto vedených projektů.