Smlouvy v projektovém řízení - Fabíková, Anna; Švarc, Zbyněk, 1950-; Andreisová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou smluv v projektovém řízení v IT. Cílem práce je analyzovat současnou úpravu smluv, které jsou v projektovém řízení používány, a vyhodnotit, zda je současná česká právní úprava smluv dostačující, případně navrhnout vhodnější řešení. Autorka si stanovila hypotézu, že současná právní úprava je nedostatečná. V práci je použita metoda analýzy, deskripce a komparace. V práci je také srovnáno několik projektových metodik, včetně jedné agilní. Autorčina hypotéza se potvrdila v případě agilních projektů. Český zákonodárce zatím nedokáže na tyto flexibilní projektové postupy reagovat, a proto autorka navrhla vlastní smluvní úpravu takto vedených projektů.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses