Strategie pro jednotný digitální trh : postup implementace a dopady se zaměřením na on-line obchodování - Machačková, Denisa (2018)
Diplomová práce se zabývá vlivem Strategie pro jednotný digitální trh na přeshraniční online obchodování českých spotřebitelů a podniků. Cílem předkládané práce je zhodnocení dosavadních pokroků Strategie a jejich dopadů na přeshraniční nakupování. Práce je rozdělena do třech kapitol. První, teoretická část, se zabývá vytvářením jednotného digitálního trhu, představuje hlavní cíle aktuální Strategie i strategické dokumenty České republiky k této problematice. Ve druhé kapitole je charakterizován stav e-commerce v České republice, včetně hlavních problémů přeshraničního obchodování a aktuálních trendů. Třetí, praktická část, zhodnocuje dosavadní pokroky Strategie a jejich dopad na digitalizaci členských států a přeshraniční nakupování.